24 maj 2018
19:00

Hjältevads Mariannelunds IS 9-m

Referat: Västerviks FF - Hjältevads Mariannelunds IS 9-m

Vad hände? Sällan (näst intill aldrig) har vi sett detta lag göra en sådan medioker och svag första halvlek. Underläge 1-0 efter 1 minut efter tveksamt försvarsspel. Trots snabb replik och kvittering så bjuder vi åter igen Västervik på billigt mål. Trögt passningsspel och tempofattigt, försiktigt (snällt) fysiskt spel sammanfattar första halvlek bra. Vi kvitterar till 2-2 genom Hadi efter fint pass av Mustafa men går till halvtidsvila med ett underläge 3-2.
I pausen ventileras missnöjet över den totala spelmässiga prestationen av ledarna. En utskällning med andra ord.

Alla är vi överens att genomföra andra halvlek med mer pondus, att bestämma, att vara tuffare. Helt klart är andra halvlek bättre i just de aspekterna. Det är vi som för matchen och skapar ett tryck, men kvitteringen dröjer. Efter lite tur med studsen så hamnar bollen hos Oskar som trycker in 3-3 på ett distinkt skott strax utanför straffområdet. Yes, nu tar vi det här - känslan sprids i laget och vi skapar ett fortsatt tryck. Västervik oroar mindre och mindre i sina kontringar, men så åker vi på en straff (felbedömd, sa domaren efter matchen) och återigen tar hemmalaget ledningen. Vi gör lite förändringar i laget och lyckas skapa lite halvchanser, men ingen bra nog för att kvittera. Vi flyttar upp flera spelare och då händer det som inte får hända (men som ofta händer), Västervik kontrar och punkterar matchen med sitt 5-3 mål. I matchens sista minut trycker Oskar upp reduceringen snyggt i krysset på en frispark, men vi kommer tyvärr inte närmre en ett 5-4 mål.

Sammanfattningsvis så kan vi väl säga att hela laget föll igenom denna match. Huvudet och orken fanns inte där alls idag i första halvlek. Det är i den vi tappar matchen fullständigt. Uppryckning i andra halvlek räckte inte. Lite extra beröm ska ändå Hadi ha för hårt slit på flera positioner idag. Annars kan ALLA bättre och det har vi lovat varandra i fortsättningen.

Mål: Oskar 2, Hadi, Mustafa
Ass: Hadi, Mustafa